Brazilië heeft voetbaltrauma voor het leven - Reisverslag uit Ewijk, Nederland van Han en Bernard Verhaegen en van Hulst - WaarBenJij.nu Brazilië heeft voetbaltrauma voor het leven - Reisverslag uit Ewijk, Nederland van Han en Bernard Verhaegen en van Hulst - WaarBenJij.nu

Brazilië heeft voetbaltrauma voor het leven

Door: Bernard

Blijf op de hoogte en volg Han en Bernard

09 Juli 2014 | Nederland, Ewijk

Duitsland plaatste zich op een prachtige wijze voor de finale van het WK. In Belo Horizonte won Die Mannschaft van het radeloze gastland Brazilië: 1-7.

David Luiz, die de aanvoerdersband over had genomen van Silva, beging een kapitale dekkingsfout bij een corner van Toni Kroos, waardoor Thomas Müller al in de elfde minuut heel simpel scoorde en daarmee het volgepakte stadion meteen stil kreeg. Daarna ging Marcelo enorm in de fout en werd het 0-2 voor de Duitsers. Krose werdt topscoorder alle tijden van het WK.

Twee minuten na de goal van Klose schoot Kroos de 0-3 tegen de touwen. Een minuut daarna nam Sami Khedira de bal over na een fout van een brazilaanse verdediger, waarna hij de bal aflegde op de meegelopen Kroos, die afrondde: 0-4. Drie minuten later, dus nog binnen het halfuur, denderden de Duitsers weer over de wanhopige defensie van Brazilië heen. Op aangeven van Mesut Özil haalde Khedira de trekker over: 0-5.

Fred had tussen de 23ste en 29ste minuut vier balcontacten. Elke keer betrof het de aftrap.

In het begin van de tweede helft oogde Duitsland gemakzuchtig, waardoor Brazilië een aantal grote kansen kreeg. Neuer stond wederom zijn mannetje!!!!De Braziliaanse storm ging daarna liggen en Duitsland zag weer kans de controle over te nemen. Schürlle maakte nog 2 doelpunten, waarbij de laatste de mooiste van de wedstrijd was. Hoog boven de Braziliaanse keeper.
Oscar mocht van Duitsland nog een doelpuntje maken.

Door de groteske overwinning kan Duitsland vol zelfvertrouwen toeleven naar de finale van zondagavond. Van een favorietenrol in de eindstrijd is Die Mannschaft, of Nederland of Argentinië nu de tegenstander is, in elk geval al verzekerd. Het ergste voor Brazilië is misschien nog wel dat het WK nog niet voorbij is. Zaterdag speelt het land om de derde plaats in hoofdstad Brasília. Ongeacht de uitslag van dat duel heeft Brazilië na gisteren een voetbaltrauma voor het leven. De Braziliaanse bondscoach had al voor dit duel een psychologe ingehuurd. Ik denk, dat er nu helemaal voldoende werk is voor psychologen in Brazilië.

Groeten van Bernard van Hulst uit Ewijk.